Fysiofitness is een training onder begeleiding van een fysiotherapeut. Deze training is gebaseerd op het principe van gedoseerd belasten.

Dit is fysiotherapie afgestemd op arbeidsgerelateerde klachten.. De fysiotherapeut probeert de klachten op de werkvloer te voorkomen of adequaat te verhelpen om het ziekteverzuim terug te dringen. 

 

IBMT staat voor Integrale Bio-Mechanische Therapie. Met IBMT proberen wij gewrichten, die vastzitten, die niet goed functioneren en pijnklachten geven, niet alleen door manipulaties weer in orde te maken. Maar kijken wij op energieniveau ook naar de achterliggende oorzaak van deze gewrichtsblokkades. Door de problemen in de energiehuishouding van de patiënt aan te pakken lossen we tevens de gewrichtsblokkades op. Hiermee voorkomen we terugkeer van de gewrichtsklachten.

Deze therapie is geschikt bij leer- en concentratieproblemen. Hierbij wordt via een test gekeken naar de energieverstoringen binnen het lichaam die verantwoordelijk zijn voor het leer- of concentratieprobleem.Aan de hand hiervan wordt de patiënt middels oefeningen en/of homeopatische ondersteuning bijgestuurd.  

 

Is een methode waarbij middels spiertesten de energieblokkades binnen het lichaam worden opgespoord en tevens bepaald wordt wat de meeste effectieve behandeling voor de opheffing van deze blokkades is. Hierdoor hersteld de energiestroom binnen het lichaam zich weer en daarmee verdwijnen of verminderen de lichamelijke klachten van de persoon. 

 

Met deze therapie wordt de patiënt in een magnetisch veld geplaatst om zodoende zijn energiehuishouding versneld te doen herstellen. Heel effectief na zware operaties, burn-out etc  

 

Bachbloesemremedies werken direct op de geest en brengen op deze manier harmonie en evenwicht van de persoonlijkheid tot stand.

Er zijn tegenwoordig veel mensen met rugklachten. Veel van deze klachten ontstaan uit eenzijdige bewegen, verkeerd bewegen of te weinig bewegen.

Naar aanleiding van een project in de regio zuid- en middenlimburg is er ook in het Gezondheidscentrum een revalidatieprogramma opgezet.

De hartrevalidatie is bedoeld voor mensen die na het doormaken van een hartinfarct, hartfalen, hartoperatie en/of reanimatie weer moeten gaan bewegen.

Middels een scan wordt de activiteit van alle structuren binnen het lichaam weergegeven.De structuren die een te hoge activiteit vertonen worden middels bijsturingen weer terug in balans gebracht. Alle lichamelijke klachten die het gevolg zijn van de hoge activiteit kunnen hierdoor verdwijnen. 

 

In de praktijk wordt gebruik gemaakt van de coumans bandages.. Deze bandages hebben zowel een helende als preventieve werking  

 

NEI is een methode waarmee onverwerkte emoties en trauma's uit het verleden op een eenvoudige en snelle manier zijn op te lossen.